Vanaf 1 maart kan je meer met je ecocheques

Vanaf 1 maart heb je nog meer mogelijkheden voor het gebruik van je ecocheques. Je kan ze dan ook voor de aankoop van tweedehands elektro of voor alle producten met een FSC- of PEFC-label  inzetten. Nog interessant: een (abonnement voor een) fietsparking zal je met ecocheques kunnen betalen.

 

Elektro

Tot nu kon je wel kleine tweedehands elekotrotoestellen kopen met je ecocheques, maar geen wasmachine of grasmaaier. Dit wordt vanaf 1 maart wel mogelijk, alsook het huren van toestellen en gereedschap.

 

FSC- & PEFC (bosbeheer)

Alle producten met FSC- en PEFC-label (producten uit duurzaam beheerde bossen) kunnen ook aangekocht worden. Da’s een uitbreiding naar producten in bamboe of natuurrubber, en niet langer alleen in hout of papier.

 

Duurzame mobiliteit

Ook goed nieuws voor mensen die gebruik (willen) maken van een bewaakte fietsparking. Dit bedrag kan ook gespendeerd worden via ecocheques, om zo het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer aan te moedigen. Wist je trouwens dat het kopen van een fiets of vervoersbewijs op bus, trein en tram al langer met je ecocheque kan?

 

Meer info

Een lijst met alle producten, labels en diensten waarvoor je ecocheques kan gebruiken, vind je hier.