In Bolivia strijdt onze partner FENATRAHOB tegen racisme!

Heel wat nieuwe werkneemsters namen deel aan de planningsworkshop van FENATRAHOB, de federatie voor huishoudwerksters in Bolivia, die plaatsvond op 7 en 8 maart in La Paz. Ze bespraken er de presidentsverkiezingen van oktober en de staatsgreep die erop volgde. Eén van hen, een Quechuavrouw uit Cochabamba gaf een trieste getuigenis:

"Ik had een heel goede werkgeefster. Ik werkte al jaren voor haar, zorgde voor haar kinderen, kuiste het huis, maakte het eten, ...  Na de verkiezingen en na het vertrek van Evo was het alsof ik haar niet kende. ´Het is dringend tijd dat die vuile Indianen het aftrappen´, zei ze. Ik antwoordde haar; ´Ik ben ook een Indiaan. Een Indiaan die voor jouw kinderen zorgt en jouw eten klaarmaakt´." 

Dit is triest : racisme leeft weer op. De strijd hiertegen is een van de prioriteiten van onze partnerorganisatie FENATRAHOB, waar de meeste werkneemsters een inheemse roots hebben.

Als vakbond blijven we strijden tegen alle vormen van racisme en discriminatie. Alle werknemers zijn gelijk, wat hun afkomst ook is!