Wereldwijde actiedag om ons werk klimaatbestendig te maken

"GOUDEN THEE EN KOFFIE" is een koffiebranderij en verpakkingsbedrijf voor koffie en thee. De deelnemers zijn de werknemers van de Burundese Federatie van Landbouw, Voeding, Horeca en Geallieerde Werknemers (FEBUTRA)

Golden Tea and Coffee is een Burundese onderneming die koffie en thee roostert en mengt. Het verkoopt zijn producten lokaal en internationaal. Op 26 juni bezocht de Burundese vakbond FEBUTRA het bedrijf om de impact van hun activiteiten op het milieu te bespreken.

Er werd gesproken over het gebruik van plastic zakken voor het verpakken van thee, die niet biologisch afbreekbaar waren.

De directeur zei dat het bedrijf hiervan op de hoogte is en daarom is het hun bedoeling om in de toekomst biologisch afbreekbare zakken te gebruiken. Ze toonde toen FEBUTRA hun nieuwe biologisch afbreekbare voorraad.

Het bedrijf beweert dat dit speciale nadruk heeft gelegd door samen te werken met een ander bedrijf UBUCO. “Afval bestaat voornamelijk uit gescheurde zakken en residuen van grondstoffen (koffie en thee)."

Er werd gesproken over de rook die vrijkwam bij de rooster- en mengmachines.

Febutra vroeg wat het bedrijf doet om de lucht en het milieu te beschermen. De directeur zei dat er nog niets is gedaan, omdat er geen onderzoek is gedaan naar dit onderwerp.

“De machines die het bedrijf gebruikt, zijn van goede kwaliteit en beschermen de werknemers tegen overmatig stof."

ABVV HORVAL en zijn partners zitten zich samen in voor het welzijn van de werknemers en het klimaat!