Horval persmededeling: Vranckx – Bittere chocolade

Naar aanleiding van de aankondiging van de uitzending op zaterdagavond, op CANVAS van een reportage over kinderarbeid in de cacaoplantages (VRANCKX – Bittere chocolade), wenst onze centrale ABVV HORVAL haar verbolgenheid uit te drukken over het feit dat men vaststelt dat er zo weinig gedaan wordt door de Belgische en Europese chocoladefabrikanten, ondanks hun beloftes om deze kinderslavernij een halt toe te roepen.

Het is beangstigend vast te stellen dat de ondernemingen hun handen in onschuld wassen en ons blijven vergiftigen met chocolade die sporen van kinderarbeid draagt.

Als ABVV HORVAL, wensen we onze intentie te herhalen “propere” chocolade te hebben. Samen met onze afgevaardigden en onze leden van de chocoladenijverheid, zullen we alles in het werk stellen opdat er een echte wil tot verandering teweeg gebracht wordt in de wijze waarop  de werknemers van de landen die ons cacao leveren behandeld worden en opdat alle vormen van slavernij, te beginnen met de kinderslavernij, zo vlug mogelijk gebannen worden.

Cacao mag geen bittere bijsmaak meer hebben : STOP KINDERSLAVERNIJ !