Persmededeling: ABVV HORVAL wil dat kinderslavernij stopt!

In het kader van de internationale dag tegen kinderarbeid op 12 juni, wil ABVV HORVAL er jullie nog eens aan herinneren, dat nog steeds 132 miljoen kinderen tussen de 5 en de 14 jaar op directe of indirecte wijze worden ingezet bij het produceren van onze voeding!

Deze kinderen blijven niet enkel verstoken van onderwijs, maar ze zetten bovendien dagelijks hun leven op het spel om aan onze landen de luxe van de overvloed te leveren. Macheteslagen, contact met pesticiden, afmattend werk….zijn hun dagelijks lot.

Hier nemen we het voorbeeld van de chocoladesector die als een symbool voor ons land staat maar als we kijken in West-Afrika waar de productie begint, stellen we vast dat de kinderen die in de cacaosector vaak niet betaald worden voor het werk dat ze leveren. Dit noemen wij slavernij!

Het ABVV ondersteunt ABVV HORVAL die in de komende jaren een project wil opzetten met als prioriteit de ergste vormen van kinderarbeid (conventie 182 van de internationale arbeidorganisatie, IAO), en met aandachtspunt de cacaosector, dit in samenwerking met lokale partners.

Om een einde te maken aan deze malafide tewerkstelling heeft ABVV HORVAL ook de steun nodig van de ondernemingen om kinderarbeid te bannen uit de voedselketen, van grondstof tot productie.