start campagne 12 juni: het informeren van chocolatiers in Brussel

Aan de chocolatiers in Brussel:
In de cacaoteelt verrichten 2 miljoen kinderen kinderarbeid, vooral in de West-Afrikaanse landen Ivoorkust en Ghana. Een deel van deze kinderen, ongeveer 10.000, werkt daar als slaaf. Zij zijn afkomstig uit buurlanden en worden door slavenhandelaren verkocht aan cacaoboeren in Ivoorkust.
IAO actiedag 12 juni 2016
Op zondag 12 juni voeren we tegelijkertijd actie in Brussel en in Amsterdam.

We delen kaarten uit aan het publiek over kinderarbeid in de cacao. We doen dat in het kader van de actiedag van IAO (Internationale Arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties) tegen kinderarbeid. Het motto van de actiedag 2016 is: “Stop Kinderarbeid in de toeleveringsketens: Een zaak van iedereen!”
Kinderarbeid-vrije chocolade
Jullie maken chocolade. Van goede kwaliteit. Van cacao gemaakt zonder kinderarbeid, nemen wij aan. Deze actiedag is dan ook niet tegen jullie gericht. Sterker nog: wij vragen jullie medewerking in het
kinderarbeid-vrij maken van de cacaoketen.
Met de publieksactie willen wij zondag aandacht vragen voor de problematiek van de kinderarbeid in de cacaoteelt. En met dit pamflet willen we jullie daarover informeren.
Wij rekenen op een plezierige samenwerking in het kinderarbeid-vrij maken van chocolade.Europese vakbonden in de cacao en chocolade-industrie