Tussenkomst kinderopvang 2024-2025

ABVV Horval is zich ter dege bewust van de dagelijkse uitdagingen waaraan werkende gezinnen het hoofd moeten bieden wanneer het gaat over een plaats vinden in een opvang of kinderdagverblijf. Deze moeilijkheden worden vaak nog versterkt door de hoge kosten die gepaard gaan met deze essentiële diensten.

We weten dat dit zwaar kan doorwegen op de ouders die werken. In deze geest van solidariteit en steun zijn wij erin geslaagd zijn om de leeftijd voor de tussenkomst in de kosten voor de opvang van kinderen te verhogen van 0 tot en met 12 jaar (voorheen was dit voor de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar).

Het bedrag van de tussenkomst werd eveneens opgetrokken naar € 3 per dag met een maximum van € 600 per jaar.

 

Wat moet je doen om dit voordeel te genieten?

Er zijn twee voorwaarden waaraan men moet voldoen:
•    Anciënniteit van minimum 12 volledige maanden in de sector van de handel in voedingswaren;
•    Een arbeidsovereenkomst hebben bij een werkgever van het paritair comité 119 op het moment van de opvang van het kind.

 

Werken beide ouders in de voedingssector ? 

Wanneer beide ouders in de sector werken, hebben ze beiden voor hetzelfde kind recht op een tussenkomst in de kosten voor kinderopvang. Daarvoor moeten ze elk apart een aanvraag indienen en krijgen ze elk een tussenkomst. Het bedrag wordt één keer per jaar gestort op basis van de kosten voor kinderopvang van het voorgaande jaar. 

De aanvraag kan rechtstreeks ingediend worden via het Sociaal Fonds of via jouw gewestelijke afdeling.
 

Downloads

BijlageGrootte
pc119_tussenkomstkinderopvang_a4_nl_25062024.pdf273.89 KB