Lunch Garden : de werknemers zullen niet opnieuw de rekening betalen!

Op maandag 5 oktober kondigde de directie een herstructureringsplan aan ten gevolge van de coronacrisis: de restaurantketen wil de komende maanden 138 werknemers ontslaan. Dat is onaanvaardbaar en de crisis dient duidelijk als excuus! De reorganisatie zal de werkdruk alleen maar doen stijgen. Na jaren van inspanningen, meer flexibiliteit en een ongeziene polyvalentie is de maat meer dan vol! 

Na de aankondiging van de herstructurering liet ABVV Horval weten dat ze op de hoogte wenst te blijven van alle details van het plan. Het doel? Het plan analyseren en de nodige vragen stellen aan de directie. Momenteel ontmoet ze de werknemers van de verschillende restaurants en luistert ze naar hun bezorgdheden en eisen. Deze fase zal minstens 30 dagen duren en wordt verlengd als de directie niet op alle vragen antwoordt. 

De tweede fase is de onderhandelingsfase. De directie en de aandeelhouders hebben totaal geen kennis van de sector en riskeren een kortetermijnvisie aan te nemen. Besparingen op korte termijn zullen niet leiden tot een duurzame ontwikkeling van de restaurants, integendeel zelfs. Wij zullen alles in het werk stellen om dit te vermijden. De delegees op het terrein zullen daarover waken. 

Geen sprake van dat de werknemers opnieuw de rekening zullen betalen!