De werknemers van Lutosa, Mac CAIN, willen respect

Vorige week ontdekte een werknemer verborgen camera’s in de verluchtingsmonden van de kleedkamers.

Al snel reageerde de syndicale delegatie: de camera’s werden onmiddellijk weggehaald en de beelden verwijderd. Er werd ook een spoedvergadering gepland met de Europese directie van Mac CAIN. Na afloop van deze vergadering stelde de directie voor om woensdag 07/08 voorstellen te doen.

Ondertussen stuurde de directie een brief om zich te verontschuldigen bij alle werknemers, maar dit werd gezien als provocatie. Wanneer een werknemer een fout maakt, wordt hij gestraft. Wanneer de directie een fout maakt, is een brief met verontschuldigingen genoeg.

ONAANVAARDBAAR!

Mac CAIN verzorgt zijn imago. Hij heeft het over waarden zoals respect en verplicht de werknemers om een gedragscode te ondertekenen. Maar in werkelijkheid is het gedrag jegens de werknemers niet gebaseerd op “respect”.

De delegees kregen de steun van de werknemers en toonden hun woede. Ze vroegen om sterke maatregelen als reactie op deze onaanvaardbare daad.

Samen hebben de ABVV HORVAL-delegatie en de militanten besloten om een 24-urenstaking te houden. Deze multinational moet begrijpen dat ABVV HORVAL nooit zal aanvaarden dat de rechten van de werknemers niet gerespecteerd worden! De site van Leuze werd 24 uur lang gesloten ondanks het akkoord dat gevonden werd in het begin van de namiddag. Dit akkoord omvat onder andere dat een manager dient overgeplaatst te worden naar een andere site van Mac CAIN, dat de hele managerploeg een berisping krijgt en dat alle werknemers deze stakingsdag moeten uitbetaald krijgen.

De vakorganisaties en de Europese directie zullen elkaar opnieuw ontmoeten in september.

Voor ABVV HORVAL is het duidelijk. Het is enkel dankzij een sterk antwoord, een STAKING, dat dit akkoord kon bereikt worden.

De gewestelijke HORVAL WAPI feliciteert de syndicale delegatie ABVV HORVAL en de werknemers voor het slagen van deze voorbeeldactie.