Werkonderbreking bij de fabriek Vandemoortele Seneffe

Sinds 4 uur deze ochtend heeft de syndicale afvaardiging van ABVV Vandemoortele Seneffe een stakingspiket opgezet aan de ingang van de fabriek. Een actie als reactie op het ontslag zonder reden, van Laurent, de hoofddelegee van ABVV Horval die al bijna 10 jaar als technicus op de site werkt.

De delegees ABVV Horval van Vandemoortele Seneffe hebben sinds 4 uur deze ochtend het werk neergelegd uit protest tegen het onrechtmatige ontslag van hun hoofddelegee. Ze krijgen steun van de werknemersvertegenwoordigers van de andere sites van Vandemoortele en van de delegees uit andere sectoren. Allen zijn ze hier aanwezig om een goede delegee, die het slachtoffer werd van een anti-syndicaal patronaat, een hart onder de riem te steken. Het doel van vandaag bestaat eruit om gehoord te worden door de directie en om de re-integratie van Laurent te eisen.

Na het ontslag van Laurent op 22 december 2017 had ABVV Horval het bedrijf verwittigd voor de gevolgen. De verzoening van 9 januari 2018 draaide uit op een categorieke weigering van de directie om Laurent te re-integreren. Sindsdien heeft ABVV Horval tal van acties ondernomen om deze onrechtvaardigheid aan de kaak te stellen. Verschillende berichten op sociale media werden ruimschoots gedeeld en lokten heftige reacties uit onder tal van delegees uit de verschillende sectoren. Er werd ook online een petitie gelanceerd door de ABVV-centrales van België en Europa. Op vandaag hebben we ongeveer 2200 handtekeningen verzameld.

In slechts enkele dagen tijd verkregen we de steun van alle ABVV-centrales, maar ook van onze Europese zusterorganisaties. We wachten nu het antwoord af van de directie van Vandemoortele, die de solidariteit niet zal kunnen ontkennen die deze eenzijdige en onrechtvaardige beslissing heeft opgewekt. Een tweede aanval van Vandemoortele op het ABVV vraagt om een dergelijke reactie.

Foto's: http://bit.ly/2DxYNM7