Caroline Copers start haar ‘Ronde van Vlaanderen’ bij Horval

Op 21 november 2017 verwelkomde VLIG voorzitter Yvan De Jonge militanten van ABVV Horval ter voorbereiding van het 10e Statutair Congres van het Vlaams ABVV dat plaatsvindt op 4 en 5 mei 2018. 

Een vijftigtal enthousiaste militanten uit alle afdelingen van ABVV Horval mochten de spits afbijten te Antwerpen en kregen een presentatie van niemand minder dan Caroline Copers (foto), algemeen secretaris van het Vlaams ABVV. Dit in de aanwezigheid van federaal secretaris Miranda Ulens en covoorzitter Alain Detemmerman.

Uit de ontwerptekst ‘Rood is troef’ kwamen de volgende thema’s aan bod: een klimaatneutrale en circulaire economie, werknemer in transitie, transitie naar meer gelijkheid en vakbond in transitie.  Voor het thema ‘klimaatneutrale en circulaire economie’ bijvoorbeeld werd vooral gekeken naar de basisprincipes en de stappen die ondernomen moeten worden om een sprong voorwaarts te maken wat hernieuwbare energie en energiebezuiniging betreft. Robotisering, digitale beleidsagenda, arbeidsduurvermindering, syndicale strategie voor freelancers, integratie, gelijkheid, vorming en ondersteuning… waren eveneens aandachtspunten. Ter afronding kregen de militanten de kans om vragen of opmerkingen te formuleren.

De gewestelijke afdelingen zullen met deze bagage aan de slag gaan en het congres verder voorbereiden.

 

Meer foto's zie Facebook