Volg een opleiding via je sectorfonds

Denk je eraan om een opleiding te volgen dit nieuwe jaar? Kijk eens wat je sectorfonds te bieden heeft.

Er zijn tal van goede redenen om een opleiding te volgen. Je wil bijblijven met technologische evoluties op je job. Of je wil nieuwe vaardigheden aanleren of je specialiseren. Een opleiding kan je helpen je job veiliger of efficiënter uit te voeren.

Er zijn ook opleidingen waarin je leert om beter samen te werken, anders leiding te geven of te leren communiceren in andere talen. Veel van deze opleidingen kan je volgen via je sectorale opleidingsorganisatie – kosteloos en tijdens je werkuren. Dat is belangrijk, want iedereen wint bij goed opgeleide werknemers - zowel werknemers als werkgevers - hebben.

Welke opleidingen kan je volgen via je sectorfonds?

De sectorfondsen voorzien zeer specifieke opleidingen, denk bijvoorbeeld aan snoeitechnieken voor de boomsierteelt of hygiëne voor grootkeukens. Dikwijls voorzien ze ook opleidingen waar je meer algemene vaardigheden kan aanleren, zoals werken met computerprogramma’s, communicatie in het Engels of Frans, ... Het volledige aanbod vind je op hun websites. We geven hieronder de linken mee naar de opleidingsorganisaties van de sectoren waar ABVV Horval de werknemers vertegenwoordigt:

Ben je op zoek naar andere opleiding?

Vind je niet de opleiding die je zoekt bij het sectorfonds? Neem ook eens een kijkje op de website van de VDAB.

Het ABVV biedt ook een dienstverlening aan om je te helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Neem gerust contact op hierover met de ABVV-loopbaanconsulenten. Je vindt hun gegevens hier.

En wat met een opleiding voor je vakbondswerk?

Het ABVV investeert in de opleiding van militanten en delegees via een eigen vormingsprogramma. Je leert er het ABVV grondig kennen en doet er praktische kennis op over de arbeidswetgeving en het functioneren van de officiële overlegorganen in je bedrijf. Daarnaast oefen je vaardigheden zoals samenwerken, spreken voor groepen, planningen maken, communiceren met je collega’s, enzovoort . Deze syndicale vormingen kan je volgen in het stelsel van het Vlaams OpleidingsVerlof (VOV) via Vorming en Actie vzw. Heb je hierin interesse, contacteer je secretaris.