Voedingsnijverheid: de sociale gesprekspartners roepen op om social distancing toe te passen

In deze crisis veroorzaakt door het coronavirus speelt de voedingsnijverheid een essentiële rol in het garanderen van de voedselbevoorrading. Het is daardoor cruciaal dat werknemers in alle veiligheid aan het werk kunnen blijven. Ieders gezondheid is primordiaal en de regels die de overheid ter zake heeft uitgevaardigd, moeten door iedereen strikt en scrupuleus worden opgevolgd.

Tijdens de vergaderingen van het Paritair Comité van de Voedingsnijverheid hield ABVV Horval voet bij stuk en verkreeg zo:

  • Het dragen van een masker wanneer de werkomgeving het onmogelijk maakt om social distancing strikt toe te passen
  • De communicatie en de toepassing van de preventiemaatregelen voor mensen van buiten het bedrijf (chauffeurs, leveranciers, schoonmaakpersoneel, onderaannemers,…)
  • Het specifieke onthaal van uitzendkrachten
  • Het eventueel meten van de temperatuur van de werknemer, door de werknemer zelf, thuis alvorens naar het werk te gaan en indien dat niet mogelijk was, in alle discretie in een lokaal dat door de werkgever ter beschikking gesteld wordt

Na deze vergaderingen publiceerden de sociale gesprekspartners uit de sector (ABVV Horval, ACV, ACLVB, FEVIA en UNIZO) een document waarin de richtlijnen voor social distancing uitgelegd worden. Ze roepen alle bedrijven en arbeiders van de sector op om hun verantwoordelijkheid te nemen om de algemene hygiënevoorschriften en de regels van social distancing strikt op te volgen.

Klik hier om het document te lezen.