Het IUF LGBTI Workers & Allies Committee is opgericht in Barcelona

De toewijding van de IUF aan gelijkheid op de werkplek en in de samenleving heeft een belangrijke stap vooruit gezet met de IUF LGBTI Workers & Allies Committee Constitutioning Meeting die werd georganiseerd door de IUF-geaffilieerde Servicios CC.OO. in Barcelona op 13-14 november 2019. Het comité heeft twee vrouwen gekozen: Michele Kessler van UFCW (VS) als voorzitster en Gisele Adão van CONTAG (Brazilië) als vice-voorzitster. Het IUF LGBTI Workers & Allies Committee vormt een formele groep binnen de IUF en zal worden vertegenwoordigd door zijn voorzitster met volledige stem- en spreekbevoegdheid in IUF-bestuursorganen.

Vertegenwoordigers van vakbonden uit Brazilië, Zuid-Afrika, Spanje, de VS / Canada, België en Oostenrijk deelden hun ervaringen en beste praktijken bij het bevorderen van de rechten van LGBTI-werknemers in IUF-regio's en -sectoren. Een belangrijk deel van de discussies was gericht op het werk om vakbonden te versterken. Het IUF-secretariaat rapporteerde over IUF-TNC-overeenkomsten over seksuele intimidatie en over een nieuwe IUF-brochure waarin mogelijke collectieve onderhandelingsvereisten ter ondersteuning van de rechten van LGBTI-werknemers worden uiteengezet. Sodexo's Global Chief Diversity & Inclusion, Margot Slattery, was een gastspreker die de wereldwijde trotsstrategie van Sodexo presenteerde, inclusief wat het bedrijf doet om de rechten van LGBTI-werknemers op Sodexo-werkplekken te bevorderen.

Een volledig betrokken groep IUF leden droeg bij aan de oprichting van het IUF Workers & Allies Committee en bracht de twee dagen door met het leren, strategieën uitbouwen en het plannen van de volgende stappen en activiteiten. Ze verkozen het leiderschap van het LGBTI Workers and Allies Committee. Felicitaties aan voorzitter Michele Kessler en vice-voorzitter Gisele Adão!

Voor ABVV HORVAL nam Ben Smets deel, delegee ABVV HORVAL Antwerpen.